Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
A számítógépes férgek negyede USB-flashmemóriáról érkezik

A számítógépes férgek negyede USB-flashmemóriáról érkezik - derül ki egy nemzetközi felmérésből, amely szerint a kis- és közepes vállalatok csaknem felét érte tavaly valamilyen rosszindulatú szoftveres támadás.

A Panda Security szoftverbiztonsági vállalat éves jelentése szerint a számítógépekhez csatlakoztatott USB-eszközök tökéletes eszközei lehetnek a szoftveres támadásoknak, miután ezek a memóriával rendelkező kiegészítők is sebezhetők a kártékony programok által. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a támadások jelentős része továbbra is az elektronikus levelekkel érkezik, az USB-memóriák terjedésével azonban a fertőzésforrások új formájára is fel kell készülni.

"A jelenleg felbukkanó kémprogramok többségét flashmemórián keresztüli fertőzésre tervezték" - mondta Luis Corrons, a vállalat műszaki igazgatója, hozzátéve, a támadások hatékonyágát növeli, hogy az operációs rendszerek az USB-portokra csatlakoztatott eszközöket - automatikus felismerés után - többnyire a felhasználó beavatkozása nélkül indítják.
A digitális fényképezőgépek, mp3-lejátszók és a mobiltelefonok is tartalmaznak flashmemóriát, az ezeken megbúvó "kártevők" csak a megfelelő pillanatra várnak.

A veszély komolyságát mutatja például a világ egyik legveszélyesebb vírusának tekintett Mariposa, amely az okostelefonok memóriáján keresztül is támadott. A kártevő 2008 év vége óta magánszemélyek, vállalatok és nyilvános gépek millióit fertőzte meg. A hackerek elsősorban nagyvállalatokat és pénzintézeteket támadtak, hogy számlainformációkat és személyes adatokat szerezzenek meg, amelyeket később bűnözőknek adtak tovább.

Forrás: MTI
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám