Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Betiltották a Galaxy Tab európai forgalmazását

A Düsseldorfi Területi Bíróság előzetes döntése alapján az Apple–Samsung dizájnlopási- és szabadalomsértési perek lezárásáig az Európai Unió területén – Hollandia kivételével – sehol sem kerülhet forgalomba a Samsung Galaxy Tab 10.1, valamint a kapcsolódó reklámhadjáratot is fel kell függeszteni. A táblagépek valószínűleg már az éjszaka során lekerültek a viszonteladók és a szolgáltatók polcairól, hiszen a jogsértő magatartás esetenként 250 000 eurós, azaz több mint 69 millió forintos bírságot von maga után. A The Telegraph értesülései szerint a dél-koreai gyártó fellebbezhet a döntés ellen, de bírósági meghallgatásra csak egy hónap múlva kerülhet sor,addig azonban a korlátozó intézkedéseknek eleget kell tennie.

A döntés a Samsung számára különösen fájdalmas lehet, hiszen Ausztrália után Európa gazdagabb régióit sem tudja megcélozni prémium internettáblájával, mely utóbbi a legnagyobb felvevőpiac átmeneti elvesztését jelenti. A két óriás csatározása áprilisban kezdődött, amikor az Apple dizájnlopási- és szabadalomsértési keresetet nyújtott be a Samsung ellen, mivel annak készülékei és reklámanyagai túlságosan is hasonlítanak az Apple megoldásaira. Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága korábban mindkét fél importkorlátozás iránti kérelmét elutasította, vagyis az Egyesült Államokban továbbra is forgalomban maradhatnak a dél-koreai táblagépek.
 
A jogi csatározások ellenére az Apple idén körülbelül 7,8 milliárd dollárt, azaz 1,48 billió forintot költ Samsung komponensekre, ám pletykák szerint az amerikai óriás új mobilprocesszorát már a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) készíti majd, valamint kijelző és memória téren is új beszállítók kiválasztására lehet számítani.
 
mobilarena.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám