Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Célba ért a földkerülő magyar vitorlázó

Méder Áron szinte napra pontosan három éve indult útnak az édesapjával átalakított tavi vitorlással föld körüli útjára. Szombat délután célba ért a szlovéniai Koper kikötőjében.

Szombat 14 órakor befejezte közel hároméves útját Méder Áron, aki hatméteres Carina 19-es típusú vitorlásával megkerülte a Földet.

A sportoló édesapja az MTI-nek elmondta, a szlovéniai Koper kikötőjében mintegy hatvanan fogadták fiát, aki a magyar szövetségtől egy kupát is átvehetett. A hajós és hajója hétfőn érkezik Magyarországra. A járművet majd a Dunán, a Margithíd és a Lánchíd közötti budai szakaszon lehet megtekinteni.

A villamosmérnök végzettségű magyar vitorlázó, aki kétéves előkészítő munka után 2006. szeptember 24-én indult világkörüli útjára, számos egzotikus helyre eljutott.

A székely származású fiatalember maga spórolta össze a pénzt az útra, amelyet először kétévesre tervezett.A 29 esztendős Méder a három év alatt 40 országot érintett, 30 000 tengeri mérföldet, azaz 55 000 kilométert tett meg három óceánon és tucatnyi tengeren.

Hajóját, az 1970-ben épült tavi vitorlás Carinát édesapjával alakította át tengeri hajóvá, de így is félt eleinte, hogy a nagy tengerjáró hajók még így sem fogják észrevenni. Leginkább arra volt kíváncsi, hogy - önmaga megismerése és korlátainak felmérése mellett - mit tanít az életről egy ilyen utazás.

Útja során többnyire a saját maga által fogott halakat ette, hiszen hajója olyan kicsi volt, hogy jelentős mennyiségű élelmiszert nem tudott tárolni.

sportgeza.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám