Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Tech : Feed RSS

Új szolgáltatásokat mutatott be a Google
Két új szolgáltatással fejlesztette keresőjét a Google, a képkereső további finomításával hasonló témájú felvételeket lehet keresni, a másik szolgáltatás révén pedig a felhasználók időrendbe állíthatják a lekért híreket. A hétfőn munkába állított Similar Images és News Timeline nevű szolgáltatások az internetes mogul kaliforniai GoogleLabs nevű kutatóműhelyéből kerültek ki.
Csökkenhetnek a roaming-díjak
Az Európai Parlament ipari, kutatási és energiaügyi bizottsága jóváhagyta Adina Vãlean liberális párti képviselő, az EP szabadelvű frakciójának alelnöke jelentését, amelynek értelmében 2009. július elsejétől jelentősen csökkennének a roaming-tarifák.

Hekker lesz a rendszergazda
A gazdasági világválság miatt több millió ember vesztette el a munkáját, köztük néhány IT-szakember is. Amíg azonban a gyártósor mellől felálló dolgozó nem tud sok bajt csinálni, addig a rendszergazda milliárdos károkat okozhat volt munkaadójának.
A hackerek előtt már nincs akadály
Nem csak az email címeket, de akár a bankkártya számokat is meg tudják szerezni a hackerek egy újfajta technológia segítségével. A legtitkosabb adatokhoz az SSL encryption nevű védőrendszer feltörésével tudnak könnyedén hozzáférni az adattolvajok.

Pár éven belül egységes töltője lesz a mobiltelefonoknak
2012-re minden mobiltelefon töltőcsatlakozója egységes lehet, azaz márkától és típustól, sőt a vásárlás helyétől függetlenül ugyanazt a töltőt csomagolhatják majd mindegyik készülék mellé.

Megérkezett a legvékonyabb N-Gage Nokia mobil, az Express Music 5630
A szupervékony Nokia Xpress Music 5630 csak 83 grammot nyom a mérlegen. Az Symbian Series 60-alapú mobil leginkább a szórakoztatást állítja a középpontba, de okostelefon révén teljes a személyes adatkezelő alkalmazások tárháza is. A mobilba illenek a 3,5 milliméteres csatlakozóval ellátott hétköznapi fülhallgatók is, a zenelejátszást pedig a burkolat oldalán található gyorsgombokkal is vezérelhetjük.
Google Latitude: online Big Brother-ösdi
Elindult a Latitude, a Google helyzetmeghatározásra épülő közösségi szolgáltatása, amivel a mobilos cellainformációk alapján követhető, hol járnak a felhsználók. A rendszer használatához Google-felhasználónév szükséges, valamint egy megfelelően performens telefon.
Letarolja a plazmapiacot a Panasonic
Megtérülni látszanak a Panasonic plazmatechnológiába ölt hatalmas befektetései, a vállalat ugyanis tarol a plazmapanelek piacán, ez derül ki a DisplaySearch legújabb jelentéséből. A japán cég 2008 utolsó negyedévében a piac felét uralta, a fullHD panelek területén pedig ennél is sokkal magasabb részesedéssel bírt.

Hat változatban jelenik meg a Windows 7
Hatféle változatban jelenik meg a Windows 7, azonban a Microsoft marketingje ebből csak kettőre koncentrál majd, az otthoni felhasználóknak szánt Home Premiumra, illetve az üzleti felhasználóknak szóló Professional verzióra. Árakat egyelőre nem közölt a cég.
Egyre többen ábrándulnak ki az Internet Explorerből
Januárban rekordmélységbe ért az Internet Explorer webböngésző piaci részesedése, miközben a böngésző legnagyobb konkurensei, élükön a a Firefoxszal, a Safarival és a legfiatalabb riválissal, a Chrome-mal, mind több teret nyernek maguknak -- derül ki a Net Applications havi jelentéséből, melyet több tízezer weboldal látogatói statisztikáiból nyernek.
Összeomlott a grafikus chipek piaca is
A csatornákban ragadt készletek, a negatív kilátások, valamint a PC-eladások zuhanása magával rántotta a grafikus chipek piacát is a tavalyi negyedik negyedévben. A Jon Peddie Research számai alapján 2008 utolsó három hónapjában csupán 72 millió GPU-t szállítottak le a gyártók, ami 28 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.
Egymilliárdnál is többen interneteztek tavaly decemberben
A történelem során először fordult elő, hogy egyetlen hónap leforgása alatt világszerte egymilliárdnál is többen interneteztek PC-n -- derül ki az elismert londoni forgalomelemző, a comScore legfrissebb kimutatásából. A cég World Metrix nevű forgalomauditáló rendszere tavaly decemberben mérte a rekord látogatószámot.
Rögzítik hívásaink és írott üzeneteink adatait
Mától kezdve minden földi és drót nélküli telefontársaság köteles rögzíteni és fél évig tárolni ügyfelei összes hívását, a beszélgetések időtartamát, az előfizető címét, valamint üzeneteit: mikor, kinek, honnan, hová küldött szöveges üzenetet. A törvény szerint az emígy rögzített adatokat a telefontársaságok kötelesek az ügyészek rendelkezésére bocsátani ha valami bűntény gyanúja merül fel.
A böngészőháborúnak messze nincs vége
A Microsoft, a Mozilla és a Google böngészőinek fejlesztői közösen vitatták meg az ágazat jövőjét. Egy dologban egyetértettek: a webböngészők közötti háborúnak még nincs vége. A legfontosabb böngészők gyártói közül csak az Apple hiányzott – a cég nem fogadta el a meghívást a San Francisco-i találkozóra, ahol a szoftvergyártók megvitatták a böngészők jövőjét – tudósít az InfoWorld.
Az EU betiltaná az energiapazarló plazmatévéket
Bár az év elején kirobbant nemzetközi válságok – az orosz-ukrán gázvita és a Gázai övezetbe való izraeli benyomulás – elvonták a közvélemény figyelmét a környezetvédelmi kérdésekről, az Európai Unió folytatja a klímaváltozás elleni küzdelmét. Az EU decemberben elfogadott klímacsomagja alapján betiltaná az energiát pazarló óriási plazmatévéket, írja az Independent.


Reklám