Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Belföld : Feed RSS

Lemondott a belügyminiszter
Az új kormány megalakulása után alig több mint egy hónappal Dragnea immár a második belügyminiszter, aki távozik a tárca éléről Gabriel Oprea után. Mint lemondása indoklásában Dragnea elmondta, kinevezésekor több olyan célkitűzés iránt kötelezte el magát, amelyet a kellő anyagi háttér hiányában nem lehet megvalósítani.
A mikrochip az ördög eszköze
A moldvai ortodox papok önkéntesekkel aláírásokat gyűjtenek a román falvakban az új típusú útlevél bevezetése ellen. Szerintük a biometrikus mikrochippel ellátott útlevelek a gonosz eszközei, és azt tanácsolják híveiknek, hogy ne engedjék magukat besorolni az ördög seregébe.
Őrizetbe vették a brassói rablógyilkosság tettesét
Szombaton reggel az egyik brassói nagyáruházban őrizetbe vették azt a férfit, akit a két halálos áldozatot követelő rablógyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A rabló két egymás melletti valutaváltót próbált meg kirabolni csütörtökön este, amelynek során több lövést adott le a pénzszállítókra, illetve egy járókelőre, aki a nyomába eredt.
Bottal ütik a fegyverek nyomát
Feltörve találták szerdán egy Ilfov megyei katonai műszaki alakulat fegyverraktárának ajtaját. A tolvajok felfeszítették a lakatokat, távozásukkor pedig szépen a helyükre rakták. A gyorsleltárt követően megállapították, hogy legkevesebb 50 fegyver hiányzik: géppisztolyok és egy géppuska is, valamint az ezekhez szükséges lőszerek.
Legyen a magyar nyelv hivatalos
Bizonyos területeken, régiókban a magyar nyelvnek hivatalos státust kell nyernie, ha alkotmánymódosításra kerül sor — jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Markó Béla szövetségi elnök, aki szerint ugyan szükség lenne alkotmánymódosításra, de ez nem prioritás, inkább a gazdasági válság kihatásainak csökkentésére, felszámolására kellene fektetni a hangsúlyt.
Visszamenőleg nő majd a nyugdíj
Megegyezésre jutott a munkaügyi miniszter a szakszervezetek és a munkáltatói érdek- képviseletek vezetőivel tartott legutóbbi tárgyaláson az idei bérpolitikáról és nyugdíjemelésrõl. Marian Sârbu is elfogadta végül, hogy – az előző kormány határozata szerint – egy nyugdíjpont elérje az országos átlagbér 45 százalékát.
Alkotmányt módosítana Băsescu
Tíz pontban fogalmazta meg alkotmánymódosító javaslatait Traian Băsescu államfő az elnöki bizottság jelentésének keretében. Mint leírta, úgy gondolja, itt az ideje, hogy Romániában alapos vizsgálatnak vessék alá az alkotmányt, és mihamarabb újragondolják bizonyos kitételeit.
Markó nem tárgyal Tőkéssel
Tőkés László az erdélyi magyar összefogás jegyében nemzeti lista állítását kezdeményezte a júniusi európai parlamenti választásokra. A cél megvalósítása érdekében tárgyalásra invitált Markó Béla azonban egyelőre nem hajlandó együttműködésre, mondván: az RMDSZ számára nem prioritás a Tőkés Lászlóval való esetleges párbeszéd.
Szigorodó dohányzási feltételek
Hivatalosan 2009. január elsejétől vége a dohányzásnak a zárt vendéglőkben, kocsmákban és a 100 négyzetméternél kisebb alapterületű szórakozóhelyeken. Ezen helyiségek üzemeltetői döntés előtt állnak: dohányzó vagy nem dohányzó egységnek kell megjelölniük az illető közösségi termet.
Minimum nyolcszáz lej maradt a gyes
Az utolsó 12 havi jövedelmük átlagának 85 százalékát fogják kapni a gyereket szülő és azt két (különleges esetben három) éven át otthon nevelő és ezért munkahelyüket ideiglenesen feladó anyák, de nem kevesebbet, mint havi 800 lejt, és nem többet, mint az éppen aktuális nettó átlagbér háromszorosa.


Reklám