Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Magyarország : Feed RSS

Könnyített honosítás: már nem kötelező személyesen jelentkezni az okiratokért a konzulátusokon
A könnyített honosítási eljárással kapcsolatos újabb fejleményekről nyújtott tájékoztatást nagyváradi Demokrácia Központban tartott sajtótájékoztatóján Wetzel Tamás, a Magyar Közigazgatási és Igazságügyi szaktárca miniszteri biztosa tegnap Nagyváradon. A honosításért felelős magyarországi politikus beszámolt arról, hogy összesen 157 ezren tették már le az állampolgársági esküt...
Schmitt Pál megerősítette, a nemzet egysége érdekében mondott le
Schmitt Pál volt köztársasági elnök kedden, irodája által kiadott közleményben erősítette meg, hogy "Magyarország és a nemzet egysége érdekében" mondott le államfői megbízatásáról. A tájékoztatásban hangsúlyozzák, "az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a valóságnak".
Hikálok
A hikál a hiéna és a sakál kereszteződéséből jön létre. Egyetlen előfordulási helye Budapest és környéke. A hikálok baloldali és liberális újságok szerkesztőségében élnek, valamint baloldali és liberális pártokba, szervezetekbe, egyesületekbe, Facebook-csoportokba tömörülve fordulnak még elő tömegesen. A hikálok gonoszsága, rosszindulata, aljassága határtalan.
Schmitt Pál küzd az igazáért és nem mond le
Schmitt Pál a kisdoktori elvételéről szóló döntés után először szólalt meg. A köztársasági elnök hetvenévesen PhD-dolgozat-írásba kezd. Kiemelte, hogy kiáll az igazáért, mert úgy érzi, hogy az egyetem mellett segítőit is meg kell védenie. Az államfő elmondta, húsz éve írta a dolgozatot mint hallgató a legjobb tudása szerint. Az egyetem biztatta, hogy érdemes foglalkoznia a témával.
Orbán Viktor ünnepi üzenete
A nemzetért cselekedni, a nemzetért áldozatot hozni a bátrak erénye: így volt ez 1848-49-ben is, és nincs ez másképp ma sem - írta a határon túli magyaroknak címzett ünnepi üzenetében Orbán Viktor miniszterelnök, hangoztatva: "nehéz időben is jó magyarnak lenni". Orbán Viktor felidézte, tavaly ilyenkor tettek elsőként állampolgársági esküt Magyarország határain kívül élő magyarok.
Jobbik - Erdélyi Magyar Néppárt találkozó Budapesten
Első alkalommal találkozott egymással a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a február 25-én zászlót bontott Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetősége Budapesten. A megbeszélésen Toró T. Tibor a két párt közös nemzetpolitikai célkitűzéseire mutatott rá, Vona Gábor pedig támogatásáról biztosította az új szervezet autonómiáért folytatott küzdelmét.
„Hagytuk, hogy szórakozzanak az őstörténetünkkel”
Sztereotípiákat döntött meg, téveszméket oszlatott el a magyar őstörténetről előadásában Bíró András Zsolt humánbiológus-antropológus. Tudományos kutatásai eredményeként immár tudjuk, hogy vérrokonság, testvériség köt a kazakisztáni madjar törzshöz, és gyaníthatóan az őshaza megtalálásához is közelebb kerültünk.
Számos valótlan állítást fogalmazott meg Kovács Péter
A nemzetpolitikai államtitkárság szerint közel féltucatnyi olyan állítást fogalmazott meg Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára a hétvégén, amelyek „köszönőviszonyban sincsenek a valósággal". Egyebek között leszögezték: a magyar kormány nem finanszíroz egyetlen határon túli magyar pártot sem. Az államtitkárság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében pontról pontra cáfolva az elhangzottakat...
Brüsszel félmilliárd eurót venne el Magyarországtól
A bizottság azért büntetne a támogatások befagyasztásával, mert nem teljesítettük a deficitcsökkentési vállalást. A döntéskor a magyar uniós biztos nem volt ott. Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró Magyarországnak szánt felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.
Nincs hír az óceánt átszelő Rakonczay Gáborról
Február 7-e óta még mindig nincs hír Rakonczay Gáborról, aki Vitéz nevű kenuján a világon elsőként vágott neki teljesen egyedül az Atlanti-óceán átevezésének. „Sajnos még mindig nincs hír Gáborról, és még várat magára a jó idő is, amely segíthetne neki, hogy a kabin ablakait kinyitva kiszáríthassa az elektromos készülékeket és a felszerelését" – tájékoztatta pénteken Rakonczay Viktória az MTI-t.
Meghalt Csurka István
Életének 78. évében meghalt Csurka István - tudatta Papolczy Gizella, az író, politikus hozzátartozója szombat délelőtt az MTI-vel. Az író életének utolsó nyilvános megszólalása február 2-án volt, a budapesti Új Színház társulati ülésén, amikor Dörner György, az új igazgató felolvasta a kórházban fekvő Csurka István társulathoz intézett levelét. Ebben arra bíztatta a jelenlévőket, hogy attól ...
Böjte: összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk?
Húsz éve folyamatosan vesszük fel minden évben a kölcsönöket, mert jobban, kényelmesebben akarunk élni, mint amennyire a munkavégzésünk feljogosít. Összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk? Döbbenetes, a hiánycél évente csak 3 százalék?! Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Fojtogatnak a bankárok? Nem kellett volna felvenni a kölcsönöket!
"Rendbe kell tennünk őstörténetünket!" - Interjú dr. Obrusánszky Borbálával
"Az egyházi vezetők nyilatkozata sajnos megmutatta, hogy nem nemzeti érdekeket szolgálnak. Ezzel arcul csapták a saját ezeréves múltjukat, hiszen éppen a kereszténység őrizte meg legjobban a régi táltos hagyományokat, hiszen azok beépültek a keresztény hagyományok és ünnepek közé." Tarnóczy Szabolcs interjúja.
Több mint félmillió ember a békemeneten
Minden előzetes várakozást felülmúlóan nagy tömeg, több százezer ember vonult végig Budapest belvárosában a szombati Békemeneten. A békés demonstrációval a szervezők szerint megmutattuk Európának, hogy nem vagyunk hajlandók diktátumok szerint élni. A belügyminisztérium közleménye szerint emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett.
Egyetemi csoport az etióp támadás áldozata
A Szegedi Tudományegyetem geológus tanárai szervezték azt a túrát, amely végül tragédiába torkollott. A Szegedi tudományegyetem oktatója által szervezett magántúra résztvevői voltak az etiópiai fegyveres támadás áldozatai, értesült az Index. Úgy tudjuk, Fábián Tamás, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója az egyik áldozat. A másik szerencsétlenül járt személy neve egyelőre ismeretlen.
Székelyföldi támogatás a magyar kormánynak
A szombati, fővárosi Békemenettel egy időben hét székelyföldi és erdélyi településen tart szimpátiatüntetést a magyar kormányzat mellett a Magyar Polgári Párt (MPP). „Kötelességünknek érezzük, hogy kifejezzük szimpátiánkat a nemzet egységében gondolkodó Orbán-kormány felé. Ezt indokolják az elmúlt időszakban megszavazott, a határon túli magyarság szempontjából kiemelten fontos törvények..."
Semjén: Több mint kétszázezer honosítási kérelem érkezett
Több mint kétszázezer állampolgársági kérelem érkezett a tavalyi esztendőben és a kérelmet benyújtók közül mintegy 103 ezren immár magyar állampolgárok - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes az előző év adatait összegezve elmondta, hogy az eljárások során 95.322 névmódosítás is történt...
Orbán Viktor újévi köszöntője
Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a facebook közösségi oldalon szombaton este közzétett újévi köszöntőjében. Orbán Viktor szólt arról is: tudja, hogy sok nehézséget kell elszenvedniük a magyar családoknak, sok a bizonytalanság, és ilyen időkben különösen felértékelődik az, ami mindannyiunk biztonságához járulhat hozzá.
Répás: szeretnénk elkerülni, hogy a magyar kártyát kijátsszák
A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint az idei év a cselekvésről szólt a nemzetpolitikában. Répás Zsuzsanna az MTI-nek adott évértékelő interjúban arról is beszélt, hogy a magyarságot ért jogsértések ellen határozottan fel kell lépni, és az állampolgárságuktól megfosztott felvidékieknek minden segítséget megad a magyar kormány.
Orbán Viktor: az a sikeres magyar út, amelyen az elmúlt másfél évben járunk
Orbán Viktor kijelentette: az a törekvése Magyarországnak, hogy a saját lábán álljon, a saját gazdaságpolitikáját folytassa, valamint az, hogy független legyen, nem változott, és nem is fog. Hozzáfűzte, ha az európai válság nem lenne olyan súlyos, mint amilyen, szóba sem jött volna az IMF-tárgyalás, de ma a felelős gondolkodás a megállapodás megkötése felé visz.


Reklám