Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Életmód : Feed RSS

A magyar nők a hagyományos értékek mellett állnak
A magyar nők számára a család védelme, azaz szeretteik biztonsága jelenti a legfontosabb értéket, ugyanakkor a jókedvet, a tisztességet, a békét és belső harmóniát is sokkal fontosabbnak tartják, mint a régió más országaiban élő társaik. Az önbecsülés, azaz a saját értékekben való hit a fontossági sorrendben csupán a kilencedik helyre szorult.
Anti-aging - A fiatalság forrása bennünk van
Szellemileg, testileg és lelkileg is sokáig fitt, egészséges, jól kinéző és fiatalos – ez szinte mindenki vágya. „50 éves korban úgy kinézni, mint egy 35 éves, ma már nem elérhetetlen” – állítják a sejtkutatók. És még különleges csodapilula vagy a hosszú élet elixírje sem kell hozzá. Még ha nem is fedezték fel az örök élet forrását, igen sokat tehetünk mi magunk is, hogy szervezetünk elhasználódását, öregedését lassítsuk.
Itt az eperszezon!
A különleges gyümölcsmorfológiájú eper vagy hivatalos nevén szamóca, ez a se nem gyümölcs, se nem zöldség, a legfinomabb korai gyümölcsünk, gyógyhatása sokoldalú. Közkedvelt zamatát mesterségesen is előállítják. 9 g fehérjét, 6 g növényi zsírt, 72 g szénhidrátot, 7 g szerves sót, 8 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.
GI - Glikémiás Index
Amikor a kilóink száma megnő, és ez a testsúly állandósul, egyre gyakrabban szenvedünk farkaséhségtől, a nassolási vágytól. Ennek következtében növeljük a kis adag édességeket, a vércukorszintünk nő, ami „elfárasztja” a hasnyálmirigyet és elősegíti a hízást.
A cikk alján Glikémiás Index Táblázat!!!
A hosszú élet titka 8 lépésben
Táplálkozási szokásaink mindenképpen befolyásolják, hogy a múló idő milyen módon hagy nyomot testünkön-lelkünkön. Így azt is, hogy mekkora élettartamra számíthatunk. Íme néhány jó tanács ahhoz, hogyan élhetünk minél tovább, jó egészségben - ha ügyelünk arra, mit teszünk naponta a tányérunkra.
Okosít az omega-3 zsírsav
Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyerekeknek. A legújabb kutatások szerint az omega-3-bevitel hatására javult a gyermekek figyelme, koncentrálóképessége és memóriája, valamint jobb lett a felfogóképességük. Javul a feladatmegoldó képességük, és jobb tanulmányi eredményeket érhetnek el.
Fogyás hét lépésben
A tavaszi időszakban a közelgő fürdőruhaszezonra gondolva gyorsan szeretnénk megszabadulni a télen felszedett pluszkilóktól. Még épp időben hozzákezdhetünk az anyagcsere-diétához, amelynek segítségével fokozatosan és tartósan adhatjuk le a súlyfelesleget.
A szívet veszélyezteti a kevés D-vitamin
Azoknál a kamaszoknál, akiknek a vérében kevés a D-vitamin, sokkal könnyebben alakul ki szívbetegség, cukorbaj és magas vérnyomás - állapították meg amerikai kutatók. Azoknál a tiniknél, akiknek a vérében kevés a D-vitamin, 2,36-szor gyakoribb a magas vérnyomás, és 2,54-szer gyakoribb a magas vércukor.
Hozzuk formába magunkat koplalás nélkül
A siker kulcsa a változatos táplálkozás. Az ember „mindenevő”, így mindenfélét ehet. A monoton táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. A fogyás érdekében monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet.
Fekete retek – csúnya, de jót tesz
Tél vége felé egyre szűkül a természetes vitaminforrások köre. Az ilyenkor is bőségesen rendelkezésre álló fekete retek azonban segít a szezonális betegségek elkerülésében – ráadásul igen olcsó is.
Mit eszünk meg?
Az élelmiszerek adalékanyagait a gyártó juttatja az élelmiszerekbe valamely meghatározott "kedvező" hatás elérése érdekében (tartósítás, ízfokozás, állagjavítás, térfogatnövelés, színezés stb.) Az adalékanyagok megjelenése elsősorban az élelmiszerek ipari méretű feldolgozásához, a nemzetközivé vált élelmiszerpiachoz kapcsolódik.
A homeopátia különleges természetes gyógymód
A homeopátia ma is követett, több mint 200 éve létező, sok támadást megélt, esetenként félreértett, de sokak által mégis kedvelt és elismert orvosi irányzat, amelynek alapítása Samuel Hahnemann nevéhez fűződik. Legfőbb alapelve az úgynevezett hasonlósági törvény.

Csodaszerrel a kíméletlen influenza ellen
Bár még nincs járvány, mégis egyre többen jelentkeznek az orvosoknál influenzaszerű megbetegedéssel. Az enyhébb idő melegágya a minden évben kíméletlenül támadó vírusnak. Ebben az időszakban különösen oda kell figyelnünk a megelőzésre, erre pedig a méz az egyik legkiválóbb csodaszer.
Mellrák – csökkenthető a kockázat!
Egyes, a rák kialakulásához hozzájáruló tényezőkre értelemszerűen nincs befolyásunk – ilyen például az életkor és/vagy az örökletes hajlam. Bizonyos lépéseket azonban mindannyian megtehetünk a saját érdekünkben. Mindez önmagában nem jelent garanciát a betegség kivédésére, de jelentősen csökkenti a rizikót.
Alszik a baba
De nem mindig és nem akkor, amikor kellene. Ha pedig nem alszik, az komoly gond az anyukának, sőt az egész családnak.
A diagnózis: fáradtság
A fáradtság kellemetlen érzés, amelyet hosszan tartó és kimerítő fizikai vagy szellemi munka okoz – írja a Larousse szótár. Ez azonban túlságosan leegyszerűsített meghatározás…. Kellemetlen érzés? Nem mindig. Létezik kellemes fáradtság is: ha mondjuk egy egész napos sítúra után sajognak, fájnak az izmaink.
Hidegben könnyű felfázni
Sajog a dereka. Menni is alig tud, azt is csak összegörnyedve. Szinte minden nőnek ismerősek ezek a kellemetlen tünetek, ugyanis együtt járnak a felfázással. A hólyaghurut-gyulladás (cisztitisz) főként a gyengébb nem fájdalmas problémája.
Paradicsommal a rák ellen
Már napi két paradicsom elfogyasztásával csökken a rák kialakulásának kockázata. Ezt a csodás hatást elsõsorban festékanyagának, a likopinnak, valamint a benne lévõ C- és E-vitaminnak köszönheti. A likopin megvédi a sejtfalakat az agresszív oxigénmolekulák, az úgynevezett szabadgyökök támadásától.
Az iskolai stressz megelőzése
A szakértők becslése szerint minden második gyereket iskolai stressz gyötör. Túlterheltnek érzik magukat, félnek a következõ dolgozattól, túl soknak találják a házi feladatot. A szorongó érzés általában testi tünetekkel, fejfájással, idegességgel vagy hiperaktivitással is párosul.
Az anyatejnél nincs jobb
Az anyatejhez egyre jobban hasonlító tápszerek még mindig nem képesek pótolni azt a védelmi rendszert,
amelyet a csecsemők számára az anyatej jelent. Éppen ezért a koraszülöttek vagy éppen a beteg csecsemők számára a gyerekorvos javasolhatja az anyatej más mama tejével való pótlását.


Reklám