Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Csillogjunk, villogjunk

Az őszi idényben jól tesszük, ha nem az évszakra jellemző, halványabb színeket vetjük be sminkeléskor, hanem a korábban szokatlan, de mostanában divatos, olykor csillogó arckikészítést alkalmazzuk. Az évnek ebben a szakában sokszor melankóliába hajló hangulatunknak is használni fog, ha a merészebb színektől felfrissült arccal jelenünk meg.

Már a tavalyi idényben is körvonalazódott a tendencia: az erőteljesen újrarajzolt, de finom vonalú szemöldök egyre inkább divatba jön. Ehhez célszerű először a kívánt vastagságúra kiszedni a szemöldökünket. Ezután jó minőségű, a szem- és bőrszínünkhöz illő, egyúttal a szemöldökünk eredeti árnyalatához hasonló, de annál kissé sötétebb szemöldökceruzával rajzoljuk meg a vonalát. Emellett sminkelhetjük ecsettel felvitt, sötétebb púdert alkalmazva, hogy természetes vastagságát is kiemeljük, sőt vékonyan kenhetünk köré krémpúdert is, hogy markánsabbá tegyük a vonalát. A szemöldök színét kontrasztosabbá tehetjük azzal is, ha – miután azt a megfelelő színű szemöldökceruzával kihúztuk – világosabb alapozó púdert viszünk alá és a szemhéj fölötti területre, majd egy aranyló, csillogó árnyalattal élénkítjük.

Noha a legtöbbünknek eszébe sem jut, a szemöldök hangsúlyozására használhatunk szempillaspirált is, amely befesti, és egyúttal rendezettebbé teszi a szemöldökszálakat. Természetesen mindenkinek meg kell találnia a saját stílusát: kis szemöldök-kefével ki-ki felfelé is irányíthatja – esetleg kissé összekuszálva – szemöldöke szálait, ami a természetes és modern, enyhén kócos hajhoz illő irányvonalat követi (főleg a fiataloknál). De szép és finom lehet az említett, kissé mesterségesebb, erőteljesen kiszedett, gondosan megrajzolt szemöldök is, mely minden korosztálynak előnyös és ajánlott.

A szem és a szemhéj környéke: ne sajnáljuk a festéket!

A bőség zavarával küzdünk, ha az őszi színek közül válogatunk szemhéjunk és a szemkörnyék, a szempilla kifestésekor. A türkiztől a tengerészkékig, az ezüstös szürkétől az antracit-szürkéig, az aranyló bézstől a ragyogó mély barnáig széles paletta áll rendelkezésre szemhéjunk és az afölötti rész divatos árnyékolására. A lényeg, hogy ragyogjanak és harmonizáljanak a színek – a szempilla vonalától egészen a szemöldökig terjedően. Tudnunk kell azt is, hogy még a leggondosabban megválasztott tónusok is felértékelődnek, ha a szempillát nagyon erőteljesen, spirállal hangsúlyozzuk, és vonalát minden esetben szemceruzával kihúzzuk.

Nem feltétlenül a fekete szín kölcsönzi a legmarkánsabb jelleget, hanem a szemhéjfestékkel harmonizáló, de annál jóval sötétebb árnyalat.. „Strukturálhatjuk” is a szemhéjat és a fölötte lévő részt oly módon, hogy csíkokban, egymáshoz és szemszínünkhöz illő árnyalatú, enyhén ragyogó szemhéjpúdert viszünk fel rá. „Trióban” is dolgozhatunk: a tekintetet mélyítheti például a szempilla feketesége vagy sötétbarna árnyalata, azután következhet a szemhéj aranyló bézs tónusa, majd a szemhéj és a szemöldök közti rész ragyogó barna csíkja (barna-zöld szeműeknek és sötétszőke-barna hajúaknak ajánlott). Szőke hajúaknak, kék szeműeknek javasoljuk a sötétkék szemspirált, a kékesszürke szemhéjfestéket, és a fölötte lévő szemrészre az ezüstben játszó, mélykék szemhéjpúdert. Mostanában divatos a fekete színnel erősen körülrajzolt szem is – de nem mindenkinek áll jól, és főleg egy bizonyos koron túl tartózkodjunk tőle…

Ragyogjon az arc!

Az őszi időszakban némileg világosabb alapozó-púdert használjunk arcunkra és nyakunkra, mint az év előző hónapjaiban. Hagyjuk el a nyár bronzos árnyalatait, hiszen akkor a napsütötte jelleget tartottuk szem előtt, míg ősz tájékán a lanyhuló napsugarak hangulatának megfelelő, „szelídebb” tónust részesítsük előnyben arcpúderben is. Élénkítsük viszont orcánkat az arccsont tájékára felvitt, ragyogó arcpírral – sötétebb, aranyló árnyalat javasolt barna hajúaknak, és kissé lilásabb tónus szőkéknek, de fontos, hogy mindkét árnyalat ragyogjon az arccsontunk mentén. Ha este felfrissítjük a sminkünket, bátran alkalmazhatunk eleve csillogó arcpúdert és a nappalinál élénkebb pirosítót.

Az ajak: körvonalazzuk finoman!

Akár divatosan csillogó, akár kissé mattabb rúzst viszünk fel rá, ajkunkat lágyan rajzoljuk körül szájceruzával. Ez utóbbi jó tartást biztosít a rúzsnak, és akkor választjuk meg jól, ha annál egy fokkal sötétebb árnyalatú. Emellett érzéki vibrálást kölcsönözhetünk ajkunknak, ha a ragyogó rúzson még szájfényt is alkalmazunk. Amennyiben esti programunk van, és netán még a „végzet asszonyát” is szeretnénk eljátszani, ezt az érzéki jelleget a rúzs mély bordó, meggy- vagy sötétvörös árnyalatával is hangsúlyozhatjuk – természetesen a ruhánk és a hajunk színével összhangban.

www.patikamagazin.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám