Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Gyurta Dani: "15 millió magyart kellett végigvinnem ezen a 200 méteren"

Gyurta Dániel szenzációs időeredménnyel diadalmaskodott férfi 200 méteren. Az új olimpiai bajnok mellúszónk 2:07:28-as eredménnyel, világrekorddal diadalmaskodott Londonban.
Gyurta Dániel korábban már 100 mellen is jelezte, hogy jó formában van, többször is megjavítva az országos rekordot végül csak kevéssel maradt le a dobogóról.


A 200 m mell 2004-es olimpiai ezüstérmese, kétszeres világ- és kontinensbajnoka ezután kedvenc számában továbbfolytatta remek szereplését, csak a hazai színekben versenyző Michael Jamieson úszott nála jobb időt az elődöntőben (2:08.20).

A magyar úszósport 24. olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel hálás Széchy Tamásnak, a néhai mester műhelyéből kikerült edzőjének, Széles Sándornak, és köszöni családja támogatását, amely nélkül szintén nem nyerhetett volna Londonban.

A 200 méteres mellúszás világcsúcsot elért ötkarikás aranyérmese erről a szerda esti döntő megnyerése után beszélt, leszögezve, hogy külön boldoggá teszi: a pekingi olimpiát követően, ahol ötödik lett, sikerült megőriznie világversenyes veretlenségét 200 m mellen.

"Nagyszerű érzés, hogy megint győzni tudtam, pedig Athén után, a 2004-es olimpiai ezüstömet követően sokan leírtak, nem hittek bennem, még akkor sem, amikor később világbajnoki címeket nyertem" - nyilatkozott a 23 éves úszó, aki magabiztos teljesítménnyel érdemelte ki az aranyérmet. "Nekik is szól mostani sikerem, amit Széchy Tamásnak is köszönhetek, ő mondta meg annak idején először, hogy olimpiai bajnok lehetek. Ehhez segített hozzá a mesterem, Széles Sándor vezetette edzőműhely, így együtt teljes a kép, és persze a családomnak is nagyon hálás vagyok, rájuk gondoltam, amikor a hajrában már fájt mindenem."

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám