Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Kelemen: nem bojkottálta a magyarság a népszavazást

„Visszautasítom Crin Antonescu azon kijelentését, hogy a magyarság bojkottálta volna a népszavazást” – nyilatkozta Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke leszögezte, azért volt jóval alacsonyabb a részvétel a magyarok által lakott megyékben, mert a referendumnak nem volt közvetlen tétje a magyarság számára. A politikus nem kívánta kommentálni a részvételre vonatkozó becsléseket, állásfoglalást a hivatalos eredményhirdetés utánra ígért.

„Tisztában voltunk azzal, hogy Székelyföldön, akárcsak Erdélyben alacsony lesz a részvétel, nem ért meglepetésként. Románia és minden állampolgár érdeke, hogy befejeződjön a politikai harc, és új együttműködési módozatokat kell keresni az ellenzéki és a kormánypártok között. Jelenleg az őszi választásokra való felkészülés élvez prioritást, és egy új alkotmány elfogadására van szükség, hogy megfelelőképpen szabályozzuk a kohabitációt” – fogalmazott Kelemen Hunor.

Újságírói kérdésre az RMDSZ elnöke elmondta, nem gondolja, hogy Orbán Viktor nyilatkozatai befolyásolták volna a magyarok szavazókedvét. „Nem hallottam a magyar kormányfő nyilatkozatát, azonban nem tartom szerencsésnek a távolmaradásra buzdító kijelentést, amely 2008-hoz és a helyhatósági választásokhoz hasonlóan ez alkalommal sem nyomott a latban” – tette hozzá. Az RMDSZ álláspontja tisztességes volt, amikor a referendumon való részvételre buzdított és a magyarok lelkiismeretére bízta a döntést - zárta a szövetségi elnök.

transindex.ro
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám