Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Magyarország A csoportos

A magyar női U18-as válogatott 2013-ban a földkerekség legjobb nyolc csapata között játszik majd, alighanem ez az év egyik legnagyobb szenzációja a nemzetközi hokiéletben.

A magyar női ifjúsági válogatott kilencedik mérkőzését játszotta egy hónapon belül, és kilencedszer hagyta el győztesen a pályát. Ahogy arra számítani lehetett, még egy kőkemény csata várt Gömöri Csaba csapatára, ezúttal Norvégia ellen, hiszen még a házigazdáknak is volt esélyük az A csoportba jutásra. Kétszer is vezetést szereztünk Gasparics Fanni révén, de két harmad után 2-2-re állt a meccs. Egészen az 51. percig kellett várni az újabb gólra, amit szerencsére ismét mi szereztünk, Kiss Andrea révén, ráadásul Huszák Alexandra csakhamar 4-2-re módosította az eredményt. Ekkor lehetett érezni, hogy nagy baj már nem lehet, és nem is lett, Kiss-Simon Franciska csapatkapitány a végén még lőtt egy üres kapus gólt, Magyarország 5-2-re verte Norvégiát, és feljutott a világelitbe.

A magyar női U18-as válogatott 2013-ban a földkerekség legjobb nyolc csapata között játszik majd, alighanem ez az év egyik legnagyobb szenzációja a nemzetközi hokiéletben. Az a csapat, amelyiket legyünk őszinték, november végéig, az asiagói kvalifikációs torna kezdetéig sehol sem jegyeztek külföldön, egy hónap alatt két osztályt ugrott, és jövőre a világ legjobbjaival mérkőzhet. A szapporói csoda után nem egészen négy évvel itt a tromsői csoda, a hokitörténelem folyamán a második válogatottunk jutott fel a legjobbak közé.

jegkorong.blog.hu
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám