Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Cikkek : Magyarország : Feed RSS

Botrány: eltiltotta a szavazástól a Jobbik-frakció tagjait az Országgyűlés
Kizárta a parlament pénteki határozathozatalairól a Jobbik-frakció tagjait az Országgyűlés, miután az ellenzéki képviselőcsoport tagjai az elnöki emelvényre felvonulva tiltakoztak a nemzetellenesnek vélt új földtörvény elfogadása ellen. A jobbikosok pénteken nem sokkal tizenkét óra után Vona Gábor pártelnök vezetésével vonultak az ülésterem elnöki pulpitus mögötti részére, és egy molinót feszítettek ki.
Erőss Zsolték nincsenek életben :(
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Már az alaptáborban sem hisznek a csodás megmenekülésben. A hegymászók három éjszaka után, amelyet 8000 méter felett tölthettek, biztosan nincsenek életben. Távozott a legsikeresebb magyar alpinista, aki ismertté tette a hegymászást Magyarországon, de nem csak a hegyek szerelmeseinek adott reményt.
Két világ
Arról a két világról beszélek, amelyben élünk egymás mellett, ők és mi. Tudom, ilyenkor szoktak mindjárt felháborodni, hogy aki „ők és mi”-ben gondolkodik, beszél, az megosztja a társadalmat. – Megosztó! – kiabálnak, de pontosan tudják, ez a két világ létezik. Csak farizeusok. A két világot kijelölte Gyurcsány beszéde az elmúlt napokban, és Orbáné tegnap. Az a két világ. Gyurcsány nem vacakolt sokat. ...
Kitűzték a székelyzászlót a Parlamentre
A “nemzeti szolidaritás jelképeként” a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából Kövér László Házelnök kezdeményezésére ma az Országgyűlés Hivatala kitűzte a székelyzászlót a Parlament Kossuth téri homlokzatára. Az Országgyűlés épületében pénteken zajló KMKF plenáris ülésén Semjén Zsolt pénteken úgy fogalmazott: alapvető emberi jog a nemzeti közösségek szimbólumainak használata.
Megjelentek a külhoni magyarságnak szóló pályázatok
A Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján megjelentek a külhoni magyarságnak szóló pályázati felhívások – tájékoztatta a magyar nemzetpolitikai államtitkárság szombaton az MTI-t. A magyar kultúráért és oktatásért pályázatok keretében a magyar közösség céljait szolgáló kulturális és oktatási programokat támogatnak. Ezek közé tartozik a magyar történelmi és kulturális örökség ápolása ...
Elhunyt Dr. Hegedűs Loránt
Életének 83-ik esztendéjében elhunyt Dr. Hegedűs Loránt lelkipásztor, teológus, a Dunamelléki Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke. Hegedűs Loránt 1930. november 11-én született Hajdúnánáson. Édesapja dr. Hegedűs Géza jogász, édesanyja Szabó Magdolna gyógypedagógus. Hajdúnánáson érettségizett. 1949-54 között teológiát tanult Budapesten. Segédlelkészként szolgált Ravasz László püspök alatt a Budapest-Kálvin téri gyülekezetben...
Levél Mesterházynak
Istenem, mióta vártam ezt a pillanatot. Hányszor reméltem, hogy ott álltok erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, zuglói és isten tudja még milyen nehéz sorsú magyarjaink előtt, és vezekeltek. Sőt arra vártam a leginkább, hogy abban a pillanatban majd megnyílik alattatok a föld, s aztán fintorogva mégis kivet magából. Csak azért, hogy megtudjátok, milyen trianoni magyarnak lenni. Mégsem történt meg.
Átadták a magyar közmédia által gyűjtött adományt Böjte Csabának
Mintegy 92,6 millió forint adományt adtak át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) képviselői vasárnap Böjte Csaba szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának Budapesten. Az alapítvány számára rendezett gyűjtést december 16-án a közmédia egész napos műsorfolyammal segítette, amelynek eredményeként 29 országból érkeztek felajánlások.
Négyszázmillió forintot ad két erdélyi egyetemnek a kormány
Négyszázmillió forintot ad a kormány a Partiumi Keresztény Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem fejlesztésére az idei költségvetésből - adta hírül az MTI. A támogatott intézményeknek a fel nem használt pénzt minden esetben vissza kell fizetnie a rendkívüli kormányzati intézkedések kasszájába. A döntések a Magyar Közlönyben jelentek meg csütörtökön.
IMF/EU-tárgyalások – Orbán: „ezen az áron, így nem"
„Ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól – jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön a miniszterelnök a Facebook-oldalán. A kabinet a következő napokban egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot készít. Orbán Viktor mindezzel a Magyar Nemzetben megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalt...
93 éves magyar a világ legjobb kertésze
Ha egy kertésznek diplomája van, onnantól kertészmérnöknek hívják. Attól még persze ugyanazzal foglalkozik, csak nagyobb léptékben, és gyakran tájépítésznek nevezi magát. A sok tájépítész aztán világszerte szervezetekbe tömörül, és díjakat osztanak egymás között. Ezek közül a legrangosabbat idén egy idős magyar tájépítész professzor kapja. Mihály bácsi a világ legjobb kertésze.
Meghódították Magyarországot az erdélyi ételek
Az Erdélyi Napok után ismét Budapestre érkeztek a székely kézműves termelők portékái. A Gyergyói-medencében termelő gazdák áruival a budapesti Nagyvásárcsarnokban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere szerint minden érdeket felülír az, hogy önkéntes munkával, haszonszerzés nélkül mutassák be a gyergyói vidéket, ízeket a magyarországi érdeklődőknek.
Áder János: államunk újraalapítóiként tekintsünk magunkra!
Áder János köztársasági elnök szerint a magyar állam XXI. századi sikeréért a nemzet tagjainak ma is úgy érdemes magukra tekinteniük, mint valódi alkotóira, újraalapítóira államunknak. Ezért nem elég büszkének lennünk elődeinkre, nem elég fejet hajtani az ő teljesítményük előtt, hanem „ismét bölcs kiegyezésre" kell jutnunk, hogy „újra felemeljük a lelkünk" – fogalmazott az államfő hétfőn...
Eltüntetik a nem ukrán történelmi múlt emlékeit Kárpátalján
A 19. század második és a 20. század első feléből származó anyakönyveket semmisítettek meg a napokban Ungváron a Kárpátalja megyei igazságügyi főosztály megbízásából. Zubánics László ismert beregszászi történész, magyar politikus elmondta, hogy az anyakönyvek megsemmisítésével pótolhatatlan érték ment veszendőbe. Szerinte az iratokat inkább levéltárba kellett volna küldeni.
Ponta-Orbán találkozó június 1-jén – Nyírő újratemetéséről is szó lesz
Victor Ponta kormányfő június 1-jén találkozik, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, a megbeszélésen pedig arról is szól lesz, hogy a budapesti kormány és a parlament részt vesz Nyírő József újratemetésében – jelentette ki Mircea Duşa, a bukaresti kormány parlamenti kapcsolattartásért felelős minisztere. Duşa szerint egyébként Nyírő újratemetése „sérti Románia méltóságát"...
Levélben szavazhatnak a külhoni magyar állampolgárok
Zálogba adott országként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a chicagói Szent István-templomban, helyi magyarok előtt. Orbán Viktor bejelentette: hamarosan megszületik a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választásokon.
Navracsics felülvizsgálatot kért a Cozma-ügy nyomán
Az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kéri a Cozma-ügy nyomán Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Darák Pétertől, a bíróságokat felügyelő Kúria elnökétől – tudta meg az MTI a miniszter sajtófőnökétől hétfőn. A sajtófőnök tájékoztatása szerint Navracsics Tibor ezt a veszprémi városi televíziónak adott, felvételről hétfő este 8 órától adásba kerülő interjúban mondta el kérdésre válaszolva.
Nem tetszik az LMP-nek a Székely himnusz
Éles kirohanást intézett a Lehet Más a Politika a köztársasági elnök megválasztása után elénekelt Székely himnusz ellen. A magyarországi ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a ceremónia előkészítő tárgyalásán nem szerepelt az, hogy a szerdai ünnepi ülésen a Székely himnusz is része lesz a protokollnak, a parlament ideiglenes elnöke, Lezsák Sándor azonban „mégis elénekeltette a Szózattal együtt”.
Áder János az új magyar államfő
A magyar érdekek és a magyar értékek szószólója lesz Áder János – ezt ígérte a tegnap megválasztott magyar köztársági elnök parlamenti beszédében, amelyben méltatta elődeit, szólt a teljesítmény megbecsülésének fontosságáról és jelezte: a rá ruházott jogokat és kötelezettségeket maradéktalanul érvényesíteni fogja. Magyarország népe sikerre született – jelentette ki az államfőnek választott politikus.
18 évvel megúszták Cozma gyilkosai
A Győri Ítélőtábla az első fokon kiszabott életfogytiglanról 18-18 évre csökkentette Raffael Sándor és Németh Győző ítéletét. Sztojka Iván 20 helyett 8 évet kapott. A bíróság szerint az indulatból elkövetett szúrásokról nem lehet kijelenteni, hogy akarategységben történtek, ezért nem áll meg a több emberen elkövetett emberölés. Az óriási érdeklődés miatt a Győri Ítélőtáblán péntek délelőtt nem tárgyaltak más ügyet ...


Reklám