Nagyvarad.Net

időjárás Nagyváradon

Bejelentkezés

E-mail cim


JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Meghódították Magyarországot az erdélyi ételek

Az Erdélyi Napok után ismét Budapestre érkeztek a székely kézműves termelők portékái. A Gyergyói-medencében termelő gazdák áruival a budapesti Nagyvásárcsarnokban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. „A mostani, őszi vásáron is látszik, hogy óriási az igény Magyarországon a székely kézműves termékekre. A tekerőpataki sajtok és a gyergyóremetei házi csokoládé mellett minőségi és különleges erdélyi pálinkák, párlatok reprezentálják leginkább a különleges gyergyói ízeket. Nekünk, székelyeknek fontos, hogy megjelenjünk az anyaországban és kapcsoljuk össze az elcsatolt országrészeket” – mondta lapunknak Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere.

Hangsúlyozta, önköltségi áron értékesítik az egyedi termékeiket. Mezei János városvezető szerint minden érdeket felülír az, hogy önkéntes munkával, haszonszerzés nélkül mutassák be a gyergyói vidéket, ízeket a magyarországi érdeklődőknek. „Ezt diktálja a hazaszeretet és a lokálpatriotizmus. A gasztronómiai kínálatunkkal kívánunk hidat építeni Gyergyószentmiklós és Budapest között” – mondta. Kiemelte, egészségesebb és hosszabb életű ember lesz az, aki odafigyel az étkezésre és arra, hogy minőségi élelmiszereket fogyasszon.

„A tavaszi Erdélyi Napok után megsokszorozódott a forgalma a gyergyószentmiklósi turisztikai irodánknak, és a budapesti kirendeltségen is intenzív volt az érdeklődés az erdélyi turisztikai célpontok iránt. Vissza kívánjuk hozni a falusi vendéglátást, amelyet lábbal tipor a globalizáció. A falusi vendéglátás támogatása elengedhetetlen az erdélyi életkörülmények javításához” – ismertette Mezei János. Szerinte az embereket arra kell ösztönözni, hogy termeljenek, és helyben találják meg családjuk boldogulását.

Magyar Hírlap
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Cikkek e kategóriában
Reklám