Bőrfejűek vertek meg magyar fiatalokat Pozsonyban
Írta: admina - Dátum: 05/14/2012 18:57
Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel - adta hírül a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál egy a szerkesztőségükbe eljutatott levélre hivatkozva hétfőn. A történteket a rendőrség és a megtámadott fiatalok egyik hozzátartozója is megerősítette az MTI-nek, ez utóbbi forrás szerint valószínűleg nem nemzetiségi indíttatású támadásról volt szó.

A támadás vasárnap éjjel nem sokkal éjfél után történt a Pozsony óvárosában található Stefánik utcán. A 17 és 24 év közötti korú magyar fiatalok egy születésnapi házibulit követően döntöttek úgy, hogy valamelyik óvárosi szórakozóhelyen folytatják az ünneplést. Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója elmondta: a négy fiúra és a négy lányra a Hodza téren lévő elnöki palota közelében - minden előzmény nélkül - támadtak rá.

A felvidek.ma hírportálon közölt levél írója úgy tudja, az elnöki palota előtti téren, "13-15 bőrfejű neonáci" azért támadta meg a magyar fiatalokat ,mert azok magyarul beszéltek. "Egy csoport bőrfejű támadt a gyerekekre, igazából azt sem tudták, miért" - mondta el a fiatalok hozzátartozója, aki nem hiszi, hogy a "bőrfejűek" amiatt támadták volna meg a fiatalokat, mert hallották volna magyarul beszélni őket. Amikor a magyar fiatalok meglátták azt a csoportot, mondták is egymás között, hogy most talán jobb lesz nem magyarul beszélni - mondta Turján Melinda.

"A lányom barátját és az öcsém fiát verték meg annak ellenére, hogy semmit sem csináltak" - mondta el Turján Melinda, aki szerint a rendőrségnek jobban szemmel kellene tartania ezeket "a szélsőséges fiatalokat", mert a jövőben mások is áldozatául eshetnek. A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

"A 18 és 20 éves sértetteket két férfi támadta meg. Többször is ököllel arcon ütötték őket, majd addig ütlegelték a megtámadottakat, amíg azoknak sikerült elmenekülniük" - mondta el - a sértettek tanúvallomására hivatkozva - az MTI-nek Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrjárőr elővezette a gyanúsítottakat. A két támadót - amennyiben bűnösségük bebizonyosodik - garázdaság miatt 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A két megvert fiú állapota az incidens után orvosi ellátást igényelt, ezt követően hazamehettek - fűzte hozzá.
 
MHO/MTI/HVG.hu